16-09-12

Det går bra för Sverige – men det skulle kunna gå bättre!

johan-eklund-och-mikael-dambergSmåföretagare ser ljust på framtiden, men enligt Företagarnas och Swedbanks Småföretagarbarometer är svårigheten att hitta personal med rätt kompetens ett orosmoln. Entreprenörskapsforums vd Johan Eklund kommenterade att: ”Svaren i den här undersökningen stämmer väl överens med min bild av svensk ekonomi. Alla är överens om att det går bra för Sverige, men det skulle kunna gå ännu bättre”. 

Vid lanseringsseminariet idag sa han också att det finns flera strukturproblem i Sverige, till exempel marginalkostnader kopplat till löner. Han menade vidare att Småföretagsbarometern precis som Entreprenörskapsforums Global Entrepreneurship Monitor (GEM)-undersökning visar att politisk oförutsägbarhet påverkar både entreprenörskap och företagare negativt.

Näringsminister Mikael Damberg (S) som också medverkade i seminariet sa:

– Jag förstår att företag alltid vill ha så låga kostnader som möjligt. Men politik handlar om att se var resurserna får bäst effekt. Småföretag verkar i en kontext. Satsar man på infrastruktur och bostadsbyggande dras småföretagen med.

Läs TT-artikeln