Att studera på högskolan ska öppna dörrar både till nya kunskapsvärldar och till arbetsmarknaden. Men är det fallet idag? Och är det bara i unga år man ska göra en utbildningsresa? Välkommen till ett lunchseminarium där Entreprenörskapsforum och TCO bjuder in till diskussion om livslångt lärande och behovet av att utbildning och kunskapsutveckling sker i takt med teknikutvecklingen.

På seminariet diskuteras hur vi får bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, något som gynnar entreprenörer som ska anställa, individer som vill bygga kunskap liksom en kompetensförsörjning för svensk tillväxt.

  • Hur bemöter vi behovet av kompetensutveckling/livslångt lärande? Vilka förutsättningar krävs för att högskolorna ska kunna utveckla sitt arbete med detta?
  • Teknologisk arbetslöshet vs nya jobb via teknikutveckling? Hur kompetensutvecklar vi oss för en osäker och föränderlig framtid?
  • Vilka är de bästa – eller de praktiskt genomförbara – förslagen för kompetensförsörjning på morgondagens arbetsmarknad?
  • Vad händer om teknikutvecklingen accelererar snabbare än vi förmår utbilda oss?

Vid seminariet medverkar:

Pontus Braunerhjelm, forskningsledare Entreprenörskapsforum och professor BTH och KTH Lars Hallberg
vd Omställningsfonden
Sigbritt Karlsson
rektor KTH
Eva Nordmark
ordförande TCO
Johan Schnürer
rektor Örebro universitet
Andreas Åström
näringspolitisk chef Almega

Fler medverkande tillkommer.

Var? TCO, Linnégatan 14, Stockholm. Registrering, kaffe och lunchmacka från kl. 11.30.
När? Måndagen den 4 juni kl. 12.00-13.00.