Mathias Kleverud utsedd till Årets Studentföretagare

Entreprenörskapsforums och Tillväxtverkets pris till Årets Studentföretagare 2011 tilldelas Mathias Kleverud med företaget Sagastream AB i Göteborg.  Prissumman är på 50 000 kronor. Juryns motivering lyder ”genom att ha identifierat ett tekniskt utvecklingsområde med global skalbarhet kan en bred kundgrupp mötas. Företagaren själv är en oerhört skicklig kommunikatör som väcker allas intresse!”

Sagastream är ett företag inom området interaktiv onlinevideo som startade 2008. Företaget erbjuder en videoplattform för företag att hantera och publicera videos online.

–  Vi var först i världen att livesända på Facebook. Vinsten ser vi nu som en möjlighet att ta nästa nödvändiga steg för att utvecklas både tekniskt och ekonomiskt, säger Mathias Kleverud.

Årets Studentföretagare är en tävling för studenter som jämte studier på universitet eller högskola äger och driver företag. Årets studentföretagare är en del av den internationella tävlingen Global Student Entrepreneur Awards (GSEA).  Den svenska uttagningen arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket. Priset är på 50 000 kronor och delas ut årligen. Mer information finns på Entreprenörskapsforums webbplats.

Vinnare i Årets Studentföretagare: Mathias Kleverud, Sagastream AB, mobil: 0766-440 450. Pressbild finns att hämta här »

För information om tävlingen: Britt-Marie Nordström, Entreprenörskapsforum, 070-562 96 33.

Följ oss på: