Framgångar för Årets studentföretagare

Årets studentföretagare 2011, Mathias Kleverud, har tillsammans med sin företagspartner Martin Svensson och företaget Sagastream Ensity blivit uttagna till Innovative Sweden Days pitchtävling i Silicon Valley den 2 november. Strax därefter tävlar Mathias Kleverud i den internationella finalen av Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) i New York.  Dessutom har Sagastream vunnit tredje pris i tävlingen ”Stipendiet SKAPA Framtidens Innovatör”.

Innovative Sweden Days är en utställningsturné i USA och Europa där unga innovativa företag får visa upp sig. Utställningsturnén arrangeras av Svenska Institutet som gör en stor internationell innovationssatsning. Allt startar upp med en premiärvisning i Silicon Valley, Stanford Alumni Center. Syftet med Innovative Sweden utställningen och kringaktiviteterna är att stärka kunskapen om Sveriges position som ett av världens mest innovativa länder. Under dagarna kommer man att sätta särskilt fokus på teknologiska produkter och tjänster, bl.a. miljöteknik, life science, spel samt informations- och kommunikationsteknik. Läs mer »

Stipendiet SKAPA Framtidens Innovatör är en del av regeringens satsning ”Ungas Innovationskraft” som drivs av Tillväxtverket och VINNOVA. Tredjepriset är ett stipendium på 25 000 kronor och syftet med tävlingen är att inspirera och stödja unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Läs mer »

Som Årets studentföretagare 2011 åker Mathias Kleverud och tävlar i den internationella finalen av Global Student EntrepreneurAwards (GSEA). Finalen går av stapeln 17-19 november på New York Stock Exchange. Förstapriset där är 10.000 USD.  Läs mer »