Brett mediegenomslag för svenska GEM

Kanske har du nyligen läst att det svenska entreprenörskapet drivs framåt av kvinnor och äldre i medierna? Resultaten från lanseringen av årets nationella Global Entrepreneurship Monitor, GEM, fick nämligen ett brett mediegenomslag inklusive intervjuer med rapportredaktören Pontus Braunerhjelm, forskningsledare Entreprenörskapsforum. 

Pontus Braunerhjelm intervjuades i Dagens Industri, Sverige får fler företagare – men inte tillräckligt snabbt, där även närings- och innovationsminister Mikael Damberg ger kommentarer.

En TT-intervju spreds i såväl nationell som regional press, Fortsatt bra fart på nyföretagandet.

En debattartikel av GEM-teamet bestående av Pontus Braunerhjelm, forskningsledare Entreprenörskapsforum och professor KTH (red), Carin Holmquist, professor Handelshögskolan i Stockholm, Ylva Skoogberg, projektledare Entreprenörskapsforum och Per Thulin, forskare Entreprenörskapsforum och ekon dr KTH, publicerades i Göteborgs-Posten, Svenska entreprenörskapet drivs framåt av kvinnor och äldre.

Regionala artiklar går att läsa i Nya Wermlands-Tidningen, Lägst entreprenörsvilja i Värmland, Norrbottens-Kuriren, Hur står det till med entreprenörskapet i länet?, Östersunds-Posten, Debatt: Entreprenörer är viktiga för tillväxt och arbetstillfällen, Södermanlands Nyheter, Entreprenörsviljan i Södermanland är näst lägst i landet.