Årets studentföretagare 2018 tog VM-brons i Toronto

Max Mohammadi, Årets Studentföretagare i Sverige 2018, blev utnämnd till en av de tre mest lovande unga entreprenörerna globalt och vann brons i världens största entreprenörskapstävling för unga företagare, Global Student Entrepreneur Awards, GSEA. 

– Det har varit en stor ära att få representera Sverige i den globala finalen. Jag är jätteglad, tacksam och stolt över att kunna sätta Sverige på kartan, säger Max Mohammadi, KTH-student och grundare av Hippogriff, som representerade Sverige i GSEA-finalen i Toronto, Kanada.

Den svenska juryns motivering löd: ”En ödmjuk entreprenör med förmåga att nyttja kompetens på ett strategiskt sätt. Genom fler användare utvecklas produktens kvalitet och intelligens och med hjälp av innovativ teknik får han fler hjärtan att slå längre.”

För intervjuer kontakta: Max M Mohammadi, 070-715 81 16.

Max M. Mohammadi, student KTH och grundare av Hippogriff är Årets studentföretagare 2018. Han har utvecklat Heartstrings, en teknologi för att tidigt diagnosticera hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens. Förstapriset i Årets studentföretagare var 150 000 kronor och en plats i den internationella finalen 14-17 april i Toronto, Kanada. Bronsplatsen i GSEA-finalen gav $5 000.

Läs mer om tävlingen Årets studentföretagare.