Årets studentföretagare 2019 tar uråldrig odlingsteknik in i framtiden

Hamza Qadoumi, student KTH och grundare av Ecobloom är Årets studentföretagare 2019. Han har specialiserat sig inom urban odling och skapat en interaktiv och självförsörjande ekofarm som ska få människor att bli kunnigare, odla smartare och äta mer hållbart. Förstapriset var 150 000 kronor och en plats i den internationella finalen 10–12 april i Macao, Kina.

Juryns motivering löd: ”Vinnare är den studententreprenör som har hållbarhetstänk och som trygg presentatör och som skapare av lugna miljöer öppnar dörren till en smartare och hälsosammare livsstil.”

Jag är oerhört tacksam att få detta pris och chansen att ställa upp i den globala tävlingen. Att bli Årets studentföretagare ger oss både en välbehövlig kapitalboost såväl som ovärderliga möjligheter till internationell exponering och utökat nätverk. Det känns särskilt roligt att få representera Sverige då vi är väldigt noga med att lyfta fram att vi är en svensk startup som arbetar med en svensk innovation, säger Hamza Qadoumi, Årets studentföretagare 2019.

För intervjuer kontakta: Hamza Qadoumi, 070–7342623, hamza@ecobloom.se

Läs mer om Ecobloom

 

 

Årets Studentföretagare arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket. Sponsor är Triton Advisers (Sweden) AB.