I USA är det inte ovanligt att politiker och höga ämbetsmän är aktiva långt över den svenska pensionsåldern. I Sverige har vi en motsatt trend, våra politiker är ofta unga medan äldre är underrepresenterade. Efter senaste riksdagsvalet är endast sex ledamöter över 65 år. Detta trots att många behåller sin fulla kapacitet långt upp i åldrarna samt besitter såväl erfarenhet som kompetens.

Trygghetsrådet lyfter ”oldfluencer” som ett framtidsyrke och forskning visar att nästan hälften av operativa företagsledare är äldre än 55 år. Den åldersgrupp som har högst andelar företagare är 66–70-åringar. Det finns således anledning att diskutera utmaningar och villkor som gäller för äldre på arbetsmarknaden eller som egenföretagare. Välkommen till ett lunchseminarium, fredagen den 22 mars, där vi diskuterar äldres entreprenörskap, underrepresentation och ålderism.

Vid seminariet presenterar Carin Holmquist, professor emerita Handelshögskolan i Stockholm och Elisabeth Sundin, professor emerita Linköpings universitet, en policysammanfattning om äldres företagande. Mimmi Rönnqvist, ordförande Saco studentråd och Lennart Hedström, vd trygghetsrådet kommenterar.

  • Vilka effekter får underrepresentation och diskriminering av äldre?
  • Hur kan vi bättre nyttja äldres kompetenser och erfarenheter?
  • Hur kan vi lyfta fram och främja äldres företagande?

Medverkande:

Lennart Hedström
vd Trygghetsrådet
Carin Holmquist
professor emerita Handelshögskolan i Stockholm
Mimmi Rönnqvist
ordförande Saco studentråd
Elisabeth Sundin
professor emerita Linköpings universitet
Pernilla Norlin
vice vd och kommunikationschef Entreprenörskapsforum (moderator)

 

När? Fredag 22 mars 2019, kl.12.00-13.15. Lättare lunch och registrering från kl. 11.30.

Var? Entreprenörskapsforum, Grevgatan 34, 3 tr, Stockholm

Hur? Anmälan via länk