Aktuella samhällsutmaningar och kriser kräver nya lösningar och nya sätt att samarbeta – så kallad social innovation. Sveriges civilsamhälle har ofta legat i framkant för att tänka nytt och ställa om, tillsammans med berörda människor och samhällsaktörer.

Välkommen till ett frukostwebbinarium om förutsättningarna för civilsamhällets innovativa insatser och samverkan, med avstamp i ny forskning och konkreta exempel.

Den 18:e november anordnar NOD och Entreprenörskapsforum ett frukostwebbinarium som tar sin utgångspunkt i rapporten ”Social innovation i civilsamhällets organisationer”, publicerad av Entreprenörskapsforum tidigare i år. Rapporten är författad av Malin Lindberg, professor vid Luleå tekniska universitet, som också bedriver följeforskning på NOD med fokus på innovativ samverkan.

På webbinariet presenterar Malin Lindberg, professor vid Luleå tekniska universitet, sin rapport följt av reflektioner från Stefan Holmgren från Myndighetens för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Ulrika Stuart Hamilton från Famna– Riksorganisationen för idéburen välfärd. Karin Neuhaus, kanslichef NOD och Johanna Palmberg, forskningsledare Entreprenörskapsforum, inleder webbinariet.

Medverkande

Malin Lindberg
professor vid Luleå tekniska universitet
Ulrika Stuart Hamilton
generalsekreterare Famna– Riksorganisationen för idéburen välfärd
Stefan Holmgren
avdelningschef Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Karin Neuhaus
kanslichef NOD
Johanna Palmberg
forskningsledare Entreprenörskapsforum

_