Alexander Brännkärr utsedd till Årets studentföretagare

Entreprenörskapsforums och Tillväxtverkets pris till Årets Studentföretagare 2015 tilldelas Alexander Brännkärr med företaget Indivator i Uppsala. Prissumman är på 50 000 kronor. Juryns motivering lyder ”Med envishet, beslutsamhet och engagemang, för unga människor och deras talang har han byggt sitt företag med en spännande potential för framtiden”.

BILD

Indivator erbjuder utbildningsprogram grundade på välbeprövade metoder med syfte att utveckla unga individers entreprenöriella förmåga. Företagets program är utformade för att ge unga självförtroende, mod, kreativitet och motivation för att ge deltagarna ett övertag på arbetsmarknaden.

Det här priset betyder jättemycket för mig och Indivator, framförallt legitimitetsmässigt. Det här är ett nationellt erkännande från väldigt trovärdiga aktörer. Dessutom är det kul för mig och mina medarbetare att veta att vi gör någonting bra. Jag är jättetaggad på att åka till USA i april och pitcha inför en internationell jury eftersom ambitionerna är att bygga ett nationellt bolag, säger Alexander Brännkärr.

Årets Studentföretagare är en tävling för studenter som jämte studier på universitet eller högskola äger och driver företag. Årets studentföretagare är en del av den internationella tävlingen Global Student Entrepreneur Awards (GSEA). Den svenska uttagningen arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket. Priset är på 50 000 kronor och delas ut årligen. Mer information finns på https://entreprenorskapsforum.se/priser/arets-studentforetagare/.

Vinnare i Årets Studentföretagare: Alexander Brännkärr, Indivator, 0739-840 962, www.indivator.se.

För information om tävlingen: Britt-Marie Nordström, Entreprenörskapsforum, 070-562 96 33 britt-marie.nordstrom@entreprenorskapsforum.se.