Joakim Henningson ny praktikant

Joakim Henningson är Entreprenörskapsforums praktikant under våren 2015. Joakim har en pol kand från Lunds universitet och har tidigare arbetat för Svenska Handelskammarens Young Professionals i Shanghai där han även läste mandarin på Fudan University. Joakim kommer främst att vara på kommunikationsavdelningen men även att bidra i alla delar av verksamheten genom att t ex ta fram underlag till forskningsprojekt, texter till webben och hjälpa till med planering och genomförande av seminarier.

Joakim Henningson

Joakim ser fram emot tiden på Entreprenörskapsforum och tror att den kommer att ge en bred kunskap om entreprenörskap och företagande samt näringslivets olika aspekter. Med denna kunskap vill han skapa sig en solid plattform och få värdefull arbetslivserfarenhet inför framtiden. Entreprenörskap har sedan en längre tid intresserat Joakim, och han vill i framtiden starta ett eget företag.

– Att skapa något eget från grunden och arbeta hårt för att se det växa har alltid tilltalat mig, säger Joakim.

Hans stora intresse för internationella relationer och omvärldsfrågor tror han också kan komma väl till pass under praktiken hos Entreprenörskapsforum.

– Tiden i Shanghai fick mig att brinna ännu mer för internationell politik och internationella relationer. Att försöka sätta sig in i ett annorlunda företagsklimat där den kulturella skillnaden är markant är en intressant och givande upplevelse.

Joakim anser även att innovationer och nytänk är nyckeln till ett framgångsrikt och välmående land.

– Innovationer för världen framåt, därför är det otroligt viktigt för Sverige att hålla jämna steg med utvecklingen.