Julhälsningar från Entreprenörskapsforum

Julhälsningar från Entreprenörskapsforum

Tredje advent har passerat och julstämningen börjar så smått att infinna sig. Den kommande jul- och nyårsledigheten erbjuder tid för reflektion och en tillbakablick på året som gått. Vi på Entreprenörskapsforum kan konstatera att 2017 varit ett år fyllt av entreprenöriella höjdpunkter. Några highlights var:

Hernando de Soto, grundare av Institute for Liberty and Democracy (ILD) i Lima, Peru, mottog årets Global Award for Entrepreneurship Research av prisutdelare

I årets Global Entrepreneurship Monitor-rapport visas att Sverige får fler företagare, men inte tillräckligt snabbt. Entreprenörskapet drivs framåt av kvinnor och äldre, men tyvärr bekräftas låga tillväxtambitioner även i år.

Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare i FN, var en förhoppningsfull huvudtalare vid seminariet Filantropi, förändringskraft och forskning – så nås FNs globala mål!


Julens boktips!

Är årets upplaga av Swedish Economic Forum Report om Svensk konkurrenskraft. Här lyfts betydelsen av att bygga upp kunskaper och omsätta dessa i något värdeskapande. För att kunskaps-omvandlingen ska resultera i innovationer, tillväxt och välståndsutveckling behövs entreprenören. Det är därför det är så viktigt att entreprenörskap ges goda förutsättningar. Ladda ned rapporten!


Save the dates 2018!

Snart har vi 2018 här. Självklart har vi planerat in ett antal spännande aktiviteter:

18 januari Final i Årets studentföretagare

6 februari Att lära av staden – regionalpolitik i urbaniseringens tid

14 februari Swedish Entrepreneurship Summit

20 april Swedish Philanthropy Summit

14 maj Prisutdelning Global Award for Entrepreneurship Research

14 juni Lansering av Global Entrepreneurship Monitor


Ser fram emot att ses nästa år!

Med önskan om en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Johan Eklund med kollegor