Dick Petersson utsedd till Årets Studentföretagare

Entreprenörskapsforums och Tillväxtverkets pris till Årets Studentföretagare 2012 tilldelas Dick Petersson med företaget Verendus System AB i Jönköping. Prissumman är på 50 000 kronor. Juryns motivering lyder ”Byggt på kundbehov och med en genomtänkt affärsmodell har Verendus System AB skapat ett växande företag med tillväxtpotential. Företaget tänker i team och hjälper kunderna att skapa mervärde”. 

Verendus utvecklar affärsstöd- och verkstadsprogram med målet att förenkla vardagen för handlare, tillverkare, importörer och finansbolag inom husvagns- och husbilsbranschen. Företaget grundades i september 2010 och är idag marknadsledande i branschen med sin produkt Verendus Affärsstöd.

–        Det är kul att vi har lyckats bygga bolaget vid sidan av studierna, säger Dick Petersson. Vi har nu fått bekräftelse på att vi inte driver ett hobbyprojekt utan ett riktigt företag.

Årets Studentföretagare är en tävling för studenter som jämte studier på universitet eller högskola äger och driver företag. Årets studentföretagare är en del av den internationella tävlingen Global Student Entrepreneur Awards (GSEA). Den svenska uttagningen arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket. Priset är på 50 000 kronor och delas ut årligen. Mer information finns på www.entreprenorskapsforum.se.

Vinnare i Årets Studentföretagare: Dick Petersson, Verendus System AB, mobil: 0739-59 72 55, www.verendus.se.

För information om tävlingen: Britt-Marie Nordström, Entreprenörskapsforum, 070-562 96 33 britt-marie.nordstrom@entreprenorskapsforum.se.