Esmaeilzadeh Holding ger bidrag till forskning och samhällsdebatt

För att stärka Entreprenörskapsforums möjligheter att bidra till nyanserad debatt, oberoende analys och forskning inom samhällskritiska policyområden ger Esmaeilzadeh Holding (EHAB) ett generöst bidrag till verksamheten under en treårsperiod.

– Hos Entreprenörskapsforum möts forskning och praktik på ett sätt som annars saknas i Sverige, säger Saeid Esmaeilzadeh, vd Esmaeilzadeh Holding.

Saeid och hans syster Mouna Esmaeilzadeh, styrelseordförande Esmaeilzadeh Holding, har själva en bakgrund som forskare, något som också präglar dem som entreprenörer och bolagsbyggare.

– Som forskare har jag med mig ett visst sätt att tänka, och en vana av nyfiket prövande och utvärderande, säger Mouna Esmaeilzadeh.

Den vetenskapliga processen och högkvalitativa forskningsunderlag är något de båda värdesätter.

– På EHAB bygger vi samma sorts kultur som finns i de bästa forskningsmiljöerna: en kultur som präglas av ständiga meningsutbyten och av hårda krav på att kunna backa upp sina påståenden med rejäla underlag, säger Saeid Esmaeilzadeh.

Syskonen menar att Entreprenörskapsforum har en viktig roll att spela för att främja den sortens samtalsklimat i den svenska samhällsdebatten.

– Vi är väldigt glada att Esmaeilzadeh Holding valt att stötta vårt arbete. Det gör det möjligt för oss att ta nästa steg som den ledande nationella mötesplatsen för forskningsbaserad dialog kring entreprenörskapet och dess roll i samhället, säger Entreprenörskapsforums vd Anders Broström.

Esmaeilzadeh Holding etablerar och bygger entreprenöriella plattformar för att skapa kollektiv och stadig tillväxt, organiskt såväl som genom uppköp och investeringar. Saeid Esmaeilzadeh sitter i Entreprenörskapsforums styrelse sedan 2017.