Aktiviteter

Frihet eller fattigdom? - Index of Economic Freedom

Tisdagen den 27 augusti välkomnar vi The Heritage Foundation till Stockholm när de presenterar den tjugofemte upplagan av Index of Economic Freedom. Under seminariet kommer två av författarna till rapporten, Terry Miller, Director Center for International Trade and Economics och Anthony B. Kim, Research Manager ge viktiga insikter om den ekonomiska friheten i världen.

LÄS MER

Swedish Schumpeter Lecture: John Haltiwanger

Fredagen den 4 oktober är det återigen dags för Swedish Schumpeter Lecture. Denna gång med den framstående forskaren John Haltiwanger som är känd för sitt inflytelserika arbete för att utforska dynamiken i skapandet av arbetstillfällen, jobbförstörelse och ekonomisk tillväxt. Välkommen med din anmälan redan idag!

LÄS MER

Filantropi, företagande och forskning – så nås FN:s globala mål!

Den 24 oktober 2019 – på FN-dagen – arrangerar Entreprenörskapsforums Filantropiska forum en konferens kring FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Redan 2015 antogs Agenda 2030 där världens länder åtagit sig att leda världen mot en hållbar och rättvis framtid. Agendan är mycket ambitiöst formulerad och visar att ekonomisk tillväxt, socialt välbefinnande och miljö behöver integreras i arbetet för en hållbar utveckling.

LÄS MER