Aktiviteter

Tjänstefiering av industrin: Hur kan företag tjäna på digitaliseringen?

Hur kan företag genomföra en digitalt driven omvandling? David R Sjödin, vinnare av Unga forskarpriset 2018, föreläser på ett lunchseminarium den 26 oktober. Vid seminariet diskuteras bl.a. vad forskningen säger om industriföretagens digitalisering.

LÄS MER

Schumpeter in the Era of Globalization: Creative Destruction or Destructive Creation

Den 31 oktober arrangerar Entreprenörskapsforum föreläsningen Swedish Schumpeter Lecture. I år är det David Audretsch, professor vid School of Public and Environmental Affairs (SPEA), Indiana University, som är föreläsare. Fler medverkande tillkommer men du kan anmäla dig redan nu!

LÄS MER

Stad och land – konkurrens eller komplement?

Urbaniseringens orsaker och konsekvenser debatteras flitigt. Kommer stora delar av Sverige att bli ”skräpytor” i framtiden? Vad innebär närheten till en stad för landsbygden? Kan landsbygden lära av staden och tvärtom? Entreprenörskapsforum bjuder tillsammans med Tillväxtverket och Östersunds kommun in till seminarium i Östersund.

LÄS MER

250 miljarder fattigare! – Svensk produktivitetsutveckling 1950–2027

Den 13 november bjuder Entreprenörskapsforum in till ett högaktuellt och angeläget frukostsamtal med utgångspunkt i en policysammanfattning om de svenska produktivitetsproblemen, författad av Johan Eklund och Per Thulin.

LÄS MER

Save the date: Swedish Economic Forum 2018

I 2018 års Swedish Economic Forum Report undersöks hur entreprenöriella marknadsexperiment och experimentell policy kan visa vägen framåt i en osäker och föränderlig värld. Rapporten lanseras i Stockholm den 22 november!

LÄS MER

Undantag i turordningsreglerna – Dynamit för sysselsättning eller sprängda pensionsdrömmar?

28 november lanseras en ny rapport om sysselsättningseffekterna av tvåundantaget i lagen om anställningsskydd.  Författare är Sven-Olov Daunfeldt och Anders Bornhäll.

LÄS MER