Global Award for Entrepreneurship Research 2020 tilldelas John Haltiwanger, professor vid University of Maryland, USA. Priset delas ut vid en prisceremoni som sänds från Stockholm den 19 maj klockan 16.00-17.30.

Haltiwanger får priset för sin banbrytande forskning om hur jobb omsätts, om produktivitetstillväxt och entreprenöriella företags roll för ekonomisk utveckling. Global Award for Entrepreneurship Research är det världsledande priset inom entreprenörskapsforskning med en prissumma på 100 000 euro.

Prisceremonin förgylls av kommentarer från namnkunniga experter och pristagaren delar med sig av sin forskning i en prisföreläsning.

 

Medverkande (fler tillkommer):

Lars Backsell
grundare och ordförande Recipharm
Johan Eklund
vd Entreprenörskapsforum och professor BTH och JIBS
Maryann Feldman
professor vid University of North Carolina at Chapel Hill, USA
John Haltiwanger
professor vid University of Maryland, USA
Jan-Olof Jacke
vd Svenskt Näringsliv
Fredrik Sjöholm
professor och vd IFN
Maddy Savage
journalist (moderator)

Global Award for Entrepreneurship Research belönar forskning som bidragit till att öka förståelsen för entreprenörskapets betydelse. Priset är med sin prissumma och sin globala ansats unikt i sitt slag. Priset består av statyn ”Guds Hand” av Carl Milles och en prissumma på 100 000 euro.

Prisets grundare är Entreprenörskapsforum, medgrundare är Institutet för Näringslivsforskning (IFN), medfinansiär är Vinnova. Donator är Lars Backsell.