Lovisa Hamrin ny styrelseledamot i Entreprenörskapsforum

Lovisa Hamrin, fjärde generationen företagsledare i familjeföretaget Herenco, kan nu lägga till styrelseledamot i Entreprenörskapsforum på uppdragslistan. Vi är mycket glada över att Lovisa Hamrin fördjupar sitt engagemang i stiftelsen utöver sin medverkan i styrgruppen Entreprenörskapets vänner, säger Johan Eklund, vd Entreprenörskapsforum.

Lovisa Hamrin har dubbla masterexamina, från såväl Handelshögskolan i Stockholm som från Stockholms universitet. Hon har tidigare arbetat inom Hall Media och Schibsted-koncernen, men är sedan 2001 verksam inom familjeföretaget Herenco med huvudkontor i Jönköping. År 2007 efterträdde hon sin far Stig Fredriksson som VD. Lovisa är också styrelseledamot i Nolato och Handelskammaren i Jönköpings län samt ordförande i Carl-Olof & Jenz Hamrin Foundation.

Jag har fem skäl till att engagera mig i Entreprenörskapsforum, säger Lovisa Hamrin och berättar att hon stötte på Entreprenörskapsforum för ett antal år sedan när hon ville förnya sina lokala tidningar med fokus på att föra in nya idéer och perspektiv.

–  Jag undersökte marknaden för kunskapsbaserade organisationer och noterade att Entreprenörskapsforum stack ut som den mest intressanta, särskilt när det gäller oberoende och hög integritet; ett tydligt entreprenöriellt perspektiv; att vara en respekterad organisation; att stiftelsen är snabbrörlig och effektivt får saker gjorda. Därtill gillar jag folket!

I Entreprenörskapsforum är hon redan engagerad i Entreprenörskapets vänner tillsammans med Rune Andersson, Lars Backsell och Dan Olofsson. Gruppen har varit avgörande för genomförandet av projektet Integration Sverige som syftat till att studera hur utanförskapet i Sverige kan brytas och leda till bättre integration av utrikesfödda.