19-09-18

Braunerhjelm i special issue av ILR Review om entreprenörskap och arbete

Pontus Braunerhjelm och medförfattare har bidragit med artikeln “Academic Entrepreneurship: The Bayh-Dole Act versus the Professor’s Privilege” i den nypublicerade specialutgåvan av ILR Review on Entrepreneurship and Employment.  Artiklarna i tidskriften bidrar med nya insikter om arbetsmarknadsinstitutioner, ekosystemet kring anställda och HR-funktionen vilket ger ett strategiskt ramverk för entreprenörer och formar karriärmöjligheter för anställda. 

LÄS MER
19-09-17

Hur blir du entreprenör?

Årets Swedish Economic Forum Report lanseras den 19 november i Stockholm. Temat är entreprenöriellt lärande och bl.a. diskuteras: Kan man lära sig att bli entreprenör? Hur kan entreprenörskapsutbildning ge nycklar till att möta framtiden? Är utbildning i entreprenörskap lönsamt? Medverkar gör bl.a. Niels Bosma, Utrecht University och Saras D. Sarasvathy, University of Virginia.

LÄS MER
19-09-16

Konkurrens, selektion och entreprenöriellt lärande

I senaste Ekonomisk Debatt skriver priskommittén för Global Award for Entrepreneurship Research om 2019 års vinnare Boyan Jovanovics bidrag till entreprenörskapsforskningen. De lyfter att Jovanovic har bidragit till en ökad förståelse av vem som egentligen blir entreprenör och entreprenörskapets betydelse för såväl företagsstruktur som innovationskraft och ekonomisk tillväxt.

LÄS MER
19-09-16

Swedish Schumpeter Lecture 2019: John Haltiwanger

Fredagen den 4 oktober är det återigen dags för Swedish Schumpeter Lecture. Denna gång med den välrenommerade forskaren John Haltiwanger som är känd för sitt inflytelserika arbete för att utforska dynamiken i skapandet av arbetstillfällen, jobbförstörelse och ekonomisk tillväxt. Välkommen med din anmälan redan idag!

LÄS MER
19-09-15

Utan framtid? Den döende platsen, ekonomiskt utanförskap och populism

Hur ser relationen mellan utanförskap och populism ut? Den 14 oktober besöker Andrés Rodríguez Pose, professor i ekonomisk geografi, Entreprenörskapsforum för att prata om sin uppmärksammade artikel ”The revenge of the places that don’t matter (and what to do about it)”. Kommenterar gör Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

LÄS MER
19-09-12

Årets unga forskarpristagare: Det är platsen, dumbom!

Geografi är inget trivialt trots att vi lever i digitaliseringens tid. Var människor väljer att leva sina liv och starta sina företag bestäms både av affärsmöjligheter och livskvalitet. I en ny policysammanfattning från Entreprenörskapsforum diskuterar årets Unga forskarpristagare, Özge Öner, ekon.dr. IFN och University of Cambridge, betydelsen av geografi för företagandet. Närvaron av ett detaljhandelskluster […]

LÄS MER
19-08-28

Webinar: 10 tips om att synas i samhällsdebatten

Entreprenörskapsforums Pernilla Heed och Pernilla Norlin medverkade i ett webinar hos Meltwater och levererade 10 tips om hur du kan kommunicera på andra sätt än genom att köpa reklamutrymme. Få tillgång till videon via Meltwater för att få veta mer om de viktigaste faktorerna för framgångsrik PR.

LÄS MER
19-08-28

Index of Economic Freedom 2019

Tisdagen den 27 augusti besökte The Heritage Foundation Entreprenörskapsforum för att presentera den tjugofemte upplagan av Index of Economic Freedom. Det är ett årligt index som används för att analysera 186 länder och förstå sambandet mellan ekonomisk frihet och välstånd. Bland annat diskuterades vikten av ekonomisk frihet och hur Sverige placerar sig i en internationell […]

LÄS MER